Menu

Graaf & Grondwerk

Grondwerk
Een goede bodem is de basis voor een gezonde tuin. Daarom is het essentieel dat deze grond op de juiste manier wordt bewerkt. Voor ons is dit een belangrijk onderdeel van de aanleg en het onderhoud van uw tuin.

Voordat wij starten met de aanleg van uw tuin controleren wij eerst of de grond voldoende doorwortelbaar is voor de planten. Dit doen wij door het boren of graven van proefgaten. Mochten wij bij de proef verdichte of storende grondlagen aantreffen, dan nemen wij in de offerte een post voor het spitwerk op. De tuin wordt zo diep omgespit dat alle storende lagen worden verbroken.

Om een optimale basisbemesting aan de planten mee te kunnen geven nemen wij een grondmonster dat wij laten onderzoeken in het laboratorium. Daarna geeft het laboratorium een specifiek advies over de toe te passen bemesting.

Graafwerkzaamheden
Voor opdrachten van elke omvang kunnen wij de graafwerkzaamheden verrichten. Tuinwerkzaamheden gebeuren vaak met de spade, graafwerk van grotere omvang met de graafmachine. Graafmachines hebben we in verschillende maten, kleine voor het ‘smalle’ werk, brede voor het grote werk. Ook het aan- en afvoeren van de grond verzorgen wij, indien nodig met een bijbehorend analyserapport.

Hovenier nodig?

Offerte aanvragen